Skapa sammanhang med kreativa lösningarJKE är till för hela bostaden

Vägg-till-vägg-hylla i öppen planlösning

Hur förenar man drömmen om en stor hylla som sträcker sig från vägg till vägg och bibliotekskänsla med en önskan om en öppen planlösning och bara ett fåtal väggar? I samarbete med familjen Hjørringgaards arkitekt ritade JKE en halvhög hylla som inte bara skapar stämning i vardagsrummet utan också avgränsar mot köket.

Sängkläderna göms undan i stora lådor

Charlotte och Kim i Stensballe vid Horsens tycker om enkelhet och raka linjer, samtidigt som inredningen gärna får överraska. I kontor och sovrum är förvaringen dold i stora lådor som skapar en bred bänk. Här kan man luta sig tillbaka och njuta av utsikten och ljuset vid fönstren.

Bänken börjar i kontoret och fortsätter in i sovrummet och skapar på så vis ett visuellt sammanhang mellan rummen. I bänken ryms allt från sängkläder i sovrummet till skrivare och papper på kontoret.

Se hela berättelsen här
>>

JKE i vardagsrummet

Ragnhild Kjellid är inriktad på att skapa ett visuellt sammanhängande hem. Därför återkommer det svartvita temat i hela huset. Det gäller även vardagsrummet, där Nordic One från JKE används på ett kreativt sätt för att skapa en funktionell och stilren tv-möbel som passar perfekt till husets inredning.

Se hela berättelsen här
>>

Mobil ö med flera funktioner

Köket är inte bara en plats för matlagning utan fungerar också som samlingspunkt i familjens vardag. Här har man inrett ett hemmakontor i en mobil ö med flera funktioner. Utöver att rymma dator och kontorsartiklar fungerar ön också som en extra avställningsyta i köket, när den inte står vid vardagsrumsfönstret med utsikt över Århusviken. Den mobila ön är skapad av köksmodellen Nordic Inline.

Se hela berättelsen här
>>

Hyllor med luftigt uttryck

Hyllor med luftigt uttryck

De höga, smala hyllorna är som skulpturer i sig själva. De skapar luftighet i rummet utan att dominera. En hylla kan stå ensam som den är eller kombineras med fler hyllor.

Myshörna i hallen

Luise och Rasmus valde vit lack för sin tvättstuga. Rummet är en förlängning av köket, avskiljt med en dörr. Här valde de också att bygga in en bänk som kan fungera som myshörna. – Vi älskar den råa väggen mot den vita kontrasten. Lösningen med lackerade lådor är fantastiskt funktionell och hållbar. Det här är ett rum som ska användas och slitas hårt under många år framöver, och här var slitstarka material ett måste, berättar Luise.

 

Läs hela berättelsen
>>