Nordic Modern & MultifrontPerfekt synergi

Tom och hans familj flyttade in i sitt nya hus i Billingstad i Norge för ett år sedan. Köket valdes med omsorg. Det skulle matcha bostadens arkitektur och inredning för att skapa ett perfekt sammanhang i hemmet, men också mellan inne och ute. Det minimalistiska huset, som ligger på en vacker naturtomt, är klätt med sibirisk lärk i horisontella linjer.

Ute är nästan inne

Sammanhanget mellan ute och inne är också tydligt när den stora terrassdörren mellan kök och trädgård står öppen. ”Vårt kök är husets hjärta. Här umgås vi med familj och vänner som verkligen uppskattar att samlas runt vårt stora köksbord, som lätt har plats för 10–12 personer”, säger Tom.

På varma sommardagar är det enkelt att flytta ut eller bara njuta av närheten till naturen och fågelsången genom den öppna dörren.

Djåarvt med deko-blått

Tom och familjen har valt en vacker deco-blå färg för väggarna. Den framhäver ekens livfullhet och skapar en vacker kontrast till den vita bänkskivan i corian, de vita socklarna och det ljusa klinkergolvet. Kombinationen ger en närmast sydländsk känsla.