JKE key visual

Stor hvitevare kampanje

Kom inn i butikken og hør mer.
Tilbudet gjelder til 28. Mars
Les mer her
>>

Nordic onePenthouse på toppen av Frederiksberg

Den tidligere OL-seileren Stig Westergaard bor sammen med kone og sønn på toppen av Frederiksberg i København, i en eksklusiv penthouse-leilighet med stort skylight-vindu i taket. Herfra strømmer massevis av lys ned i kjøkkenet, og gir følelsen av å være i en seilbåt selv om byen ligger like nedenfor.

Utsikt til mer plass

Leiligheten ligger sentralt i Frederiksberg i en historisk eiendom fra 1876. Ikke langt fra Søpavillionen og med unik utsikt over sjøen og sikt til både Rådhustårnet og Tivoli.

Kjøkkenet og stuen er leilighetens sentrale omdreiningspunkt i et fantastisk rom med 4,7 meter under taket. For å reflektere lyset ut i rommet og skape en rolig bakgrunn for utsikten til himmelen og takene i København, ble kjøkkenet innredet med hvit høyglans fra JKE Design. Som en maritim kontrast er benkeplaten i 60 mm massiv, hvitoljet eik, som gir et varmt og naturlig uttrykk.

Som på en seilbåt

I en leilighet må plassen utnyttes til siste kvadratcentimeter, akkurat som på en seilbåt. Derfor har den tidligere OL-seileren Stig Westergaard valgt skyvedørsløsninger både på soverommet, barnerommet og i entreen. De praktiske speildørene forstørrer rommene og speiler utsikten til takene i København.

En bit av himmelen

Da Stig Westergaard fikk muligheten til å kjøpe eiendommen i 2006, slo han til med én gang. Taket trengte utskifting, og det satte i gang tanken om en utradisjonell penthouse-leilighet med et kjempestort glasstak. Fire år senere sto den unike penthouse-leiligheten på totalt 140 m2 ferdig. Leiligheten går over to plan, og 20 m2 er fordelt på to hemser som er forbundet med en maritim gangbro. Kjøkkenet og stuen er innredet i et stort rom helt sentralt i leiligheten, og har det flotteste lysinnslippet fra det store skylight-vinduet på nesten 40 m2 – 4,7 meter høyere opp.  

.  

Utsikt over sjøen

Lyset strømmer også inn gjennom det store vinduspartiet på 2 x 3,5 meter med utsikt over sjøen og Københavns tak og tårn. Her har familien plassert spisebordet, slik at de kan nyte den flotte utsikten samtidig som de hygger seg sammen. For hos Stig, Lone og Magnus er det ingen TV som forstyrrer hyggen under middagen. 

TV-stue på hemsen

I stedet er det innredet TV-stue på den ene hemsen, slik at TV blir et aktivt valg i stedet for forstyrrende bakgrunnsstøy. Hemsen er tilgjengelig via en monumental trapp i tre og karbonfiber. Og så har Magnus sin egen hemmelige stige til hemsen – bygget inn i skyvedørsgarderoben på rommet sitt.